Moving to Chandler

Er was even een paar weken radiostilte omdat we het ineens nogal druk kregen. We hadden al langer besloten dat het huis waarin we woonden prima was voor de eerste opstart maar dat we daarna op zoek wilden gaan naar een andere woning. Vooral omdat we in een studentenbuurt woonden en regelmatig geluidsoverlast hadden. Ons huurcontract liep af op 1 augustus dus daarvoor moesten we iets anders gevonden hebben. We waren al langer Zillow (soort funda) aan het afstruinen. Maar in mei besloten we we vast eens te gaan kijken bij wat huizen om ons verder te oriënteren. Vrijwel iedere makelaar die we belden gaf aan dat we geen bezichtiging konden plannen als we niet binnen twee weken konden verhuizen. We hebben onze zoekstrategie daarom iets aangepast en toen ging het snel….. heel snel!

De huizenmarkt hier in Phoenix is een gekkenhuis. Huizenprijzen stijgen en de vraag naar een koopwoning is groot. Omdat huren minder gunstig is dan kopen en het vertrouwen in de woningmarkt beetje bij beetje herstellende is, kiezen starters en mensen die in de crisis hun huis zijn verloren weer vaker voor het aankopen van een woning. Daarnaast loopt het tegen de zomer aan en zoeken studenten, die aan de University of Arizona dan wel Arizona State University gaan studeren, een huis. In plaats van een kamer te huren, kiezen studenten er hier vaak voor om met een groepje een huis te huren waarin ieder een kamer neemt en er een gezamenlijke ruimte is (woonkamer en tuin). Hoe dan ook is het resultaat van de toenemende vraag dat zowel koop- als huurhuizen op de markt komen en er daarna ook weer vrij snel vanaf zijn (vooral huizen in het middensegment). In deze markt moesten wij dus op zoek naar een ander huis. Met twee kindjes wilden we het er niet op aan laten komen om te wachten tot het laatste moment. Daarom hebben we ervoor gekozen om, als we iets vonden dat naar onze zin was, te accepteren dat we mogelijk dubbele huur moesten betalen. Op die manier konden we in ieder geval bezichtigingen plannen.

Nadat we meerdere huizen gezien hadden, kwamen we bij een huis waar we allebei meteen een goed gevoel bij hadden. Maar met ons nog een hele hoop meer mensen. Uiteindelijk hebben ze ons gekozen als nieuwe huurders (wij denken dat mijn super leuke grappen de doorslag hebben gegeven ;)).We konden per 1 juni ons nieuwe huis in dus dat zou betekenen dat we twee maanden dubbele huur zouden hebben. Normaal gesproken moet een landlord hier wachten met het huis op de markt te zetten tot de huurder eruit is. We hebben daarom tegen onze oude landlord gezegd dat hij het huis direct op de markt mocht zetten mits hij het contract eerder wilde ontbinden als hij nieuwe huurders zou vinden. Op die manier gaven we hem de kans om een gat tussen ons en nieuwe huurders te voorkomen en konden wij eerder ontbinden. Een week voordat we de sleutel kregen van ons nieuwe huis, belde de makelaar van onze oude landlord dat hij mensen had gevonden die het huis graag wilden zien en er binnen een week in wilden. Na een paar spannende dagen kregen we het bericht dat het rond was. We moesten in twee dagen tijd verhuizen om daarna alles zo snel mogelijk schoon te maken en op te leveren. Daarnaast moest Floris een dag na de oplevering van ons oude huis een week lang naar een congres in Minneapolis. Dat was best even pittig met die twee kleine meisjes die niet echt zin hebben in verhuizen en opruimen. Lieve had ook moeite met wennen aan het nieuwe huis en had de eerste paar nachten nachtmerries waarvan ze meerdere keren per nacht schreeuwend wakker werd. Maar inmiddels is de rust wat teruggekeerd, wonen we heerlijk en hebben we geen enkele dag dubbele maandlasten gehad.

Waar we wonen
Ons nieuwe huis staat in Chandler. Dit is een stad in het buitengebied (suburb) van de Phoenix Metro area en ligt ten zuiden van Tempe waar we eerst woonden. Chandler is volgens de website www.niche.com de nummer 1 beste buitengebieden om te leven in Phoenix area en nummer 2 in heel Arizona. De stad is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als Amsterdam maar heeft iets minder dan 1/3 zoveel inwoners (op basis van gegevens op wikipedia). Wat mij verder opvalt is dat Chandler fietsvriendelijk is. Eerder moest ik regelmatig stukken over de stoep fietsen, nu zijn er overal nette fietspaden. Floris moet nu wel een stuk langer naar zijn werk fietsen. Maar hij vindt dat fijn (ik snap daar niets van). Hij kan wel hele grote stukken over Canal Trails rijden. Dat zijn multifunctionele paden waar je niet met auto’s mag komen. Je rijdt dan heerlijk rustig langs het water (vandaar Canal Trail) zonder last te hebben van heel veel verkeer. Hieronder een foto van een dergelijke trail.

Inmiddels wonen we nu een paar weken in ons nieuwe huis en het is fijn wonen. Het enige minpuntje is dat onze buurvrouw een miljard katten heeft. Theoretisch gezien zijn ze niet van haar en zijn het zwerfkatten die zij te eten geeft. Maar je snapt: die beesten zitten de hele dag bij haar huis te chillen en lopen de halve dag door onze tuin om onze tuinmeubels als kattenbak te gebruiken. Echt goor! Ik heb nu van die kastjes gekocht waar een hoge piep in zit. Dat vinden ze niet fijn (en ik dus wel). Daarnaast heb ik op onze schutting spikes gezet zodat ze er niet meer op kunnen springen. Hopelijk helpt dat.

Benieuwd hoe we wonen? Check dit filmpje 🙂

 

 

 

165 gedachtes over “Moving to Chandler

 1. Hi lieverds,

  Wat super leuk om te lezen en onwijs leuk filmpje. Wat een heerlijk huis hebben jullie! Leuk om te zien en om jullie allemaal weer even te zien ❤ nog eventjes en we zien jullie weer in het echt, zin in!

  Heel veel ❤ Reinier, Nathalie en Jinthe

 2. I am the proprietor of JustCBD Store brand (justcbdstore.com) and am aiming to develop my wholesale side of company. I really hope that someone at targetdomain give me some advice 🙂 I considered that the most suitable way to accomplish this would be to talk to vape companies and cbd stores. I was really hoping if anyone could recommend a reputable web-site where I can get Vape Shop B2B Database I am already checking out creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the most ideal choice and would appreciate any support on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Suggestions?

 3. I am the manager of JustCBD label (justcbdstore.com) and I am currently aiming to broaden my wholesale side of business. I am hoping someone at targetdomain give me some advice 🙂 I considered that the best way to do this would be to talk to vape shops and cbd retail stores. I was hoping if someone could suggest a reliable web-site where I can buy Vape Shop Business Marketing Data I am presently examining creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the most suitable solution and would appreciate any guidance on this. Or would it be much simpler for me to scrape my own leads? Ideas?

 4. I’m the co-founder of JustCBD Store brand (justcbdstore.com) and I’m presently aiming to develop my wholesale side of company. I am hoping someone at targetdomain can help me 🙂 I thought that the very best way to accomplish this would be to reach out to vape stores and cbd retail stores. I was really hoping if anybody could recommend a reliable web-site where I can get Vape Shop Business Lists I am currently considering creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the very best choice and would appreciate any guidance on this. Or would it be simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

 5. I’m the co-founder of JustCBD brand (justcbdstore.com) and I’m presently looking to expand my wholesale side of business. I am hoping someone at targetdomain is able to provide some guidance . I thought that the very best way to do this would be to connect to vape shops and cbd stores. I was really hoping if someone could suggest a reputable web site where I can buy Vape Shop B2B Sales Leads I am presently reviewing creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the most suitable option and would appreciate any advice on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Suggestions?

 6. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who has been doing a little research on this. And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this matter here on your web page.

 7. Aw, this was a very nice post. Spending some time and actual effort to create a superb article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

 8. I blog quite often and I really appreciate your content. This great article has truly peaked my interest. I will take a note of your website and keep checking for new details about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

 9. I blog frequently and I truly thank you for your information. This great article has truly peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your RSS feed too.

 10. After checking out a few of the blog articles on your blog, I really like your way of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Take a look at my web site as well and tell me what you think.

 11. I’m excited to find this great site. I want to to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every part of it and I have you bookmarked to check out new stuff in your site.

 12. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I genuinely believed you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of crying about something you could fix if you were not too busy searching for attention.

 13. We’re writing to invite factor66.nl t᧐ join AllVapeBrands.ϲom

  AllVapeBrands.com is the top rated consumer vape market рlace ԝherе you wiⅼl find the most popular vape gear
  suh as vape mods, vape tanks аnd coils аnd
  vape juices from thе bet vape brands including Country
  Clouds, Kustom byy Elysian аnd Tobacco Series bу Brewell MFG and
  vape shops ѕuch ɑs The Eliquid Boutique.

  AllVapeBrands.ϲom was established ᴡith the aim οf bringing aⅼl tһe numbeг one vape
  companies, vape hardware and e-liquid companies іn a centralised network ᴡһere
  infividuals cаn pick and choose betweеn a variety of brand
  names aand suppliers.

  Ꮋow it Ꮤorks – For Vendors

  Simply register ɑnd await yoսr shop to get authorized.

  Oncе you аre approved, yⲟu can commence to list еach ⲟne off yoսr vape gooԀs.

  Wait f᧐r uss to approve your products.

  Օnce yоur store is live, yօu wіll be capable
  to geet οrders fromm clients. Үߋu wil alѕߋ һave thе chance tߋ get messages directly νia your internal vape shop web
  ρage.

  Үou have absolute control over y᧐ur product listings.
  Ꭼither уou cаn ѕend customers straight tο yyour vape store οr you ϲɑn select for the
  ordsers tⲟ go ѵia ⲟur company. We wіll then pay
  yoᥙ alⅼ tһe generate revenue ⅼess transaction charges ɑnd our commission.

  Ꮃhy Choose Uѕ – Foг Sellers

  Bеgin Selling Immediately: we have Ԁone аll the leg wоrk by creating ɑnd optimising our vape marketplace.

  Ꭺll үou һabe to do is register ɑnd start
  to list your vape goods. Oncce ү᧐ur products аre
  live, thy wilⅼ start receiving views fгom the outset.

  Affordable: уou do not neеd to invest in a domain name, hosting or
  Ѕ.E.O аnd advertising. We haνe Ԁone thіѕ alll
  fօr you. All you havе to Ԁ᧐ is register, get authorized
  bby ᥙs and begin to list your products.

  Ԝhy Choose Uѕ – Forr Buyers

  Extensive Choice аnd Affordable: Aѕ a vaper, youu will have thhe opportunity to purchase thousands off leading
  е-juice and vape mod brands frօm confirmed sellers аnd vape shops fгom all over tһe whole worlԀ
  directly οn ouur online site.

  Low Pricеs: Find thee best bargains fгom leading
  vape stores ɑnd e-liquid brand names.

  Dylan

  Alll Vape Brands – Ꭼ-Juice Marketplace

 14. Next time I read a blog, I hope that it won’t disappoint me just as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, but I actually believed you would have something useful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 15. I really love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you make this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal blog and want to find out where you got this from or what the theme is named. Kudos!

 16. An interesting discussion is worth comment. There’s no doubt that that you should write more about this subject, it may not be a taboo subject but usually people don’t talk about such subjects. To the next! Many thanks!!

 17. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who has been doing a little homework on this. And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your web site.

 18. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am going through difficulties with your RSS. I don’t understand why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting the same RSS problems? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 19. An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to write more on this subject, it may not be a taboo matter but usually people do not discuss such topics. To the next! Kind regards!!

 20. Next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read, but I really believed you would have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something that you could possibly fix if you weren’t too busy searching for attention.

 21. Hello there! I could have sworn I’ve visited this web site before but after browsing through some of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely pleased I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back often!

 22. Needed to post you one bit of observation to be able to say thanks a lot yet again regarding the great solutions you have documented on this page. It’s simply seriously open-handed of you to present freely all that a few people might have offered for an e book to help with making some dough for themselves, chiefly considering that you could possibly have done it if you wanted. Those ideas likewise worked like the fantastic way to realize that some people have the same dream much like my very own to learn a good deal more regarding this condition. I’m certain there are some more fun instances up front for people who browse through your website.

 23. Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back often!

 24. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have really enjoyed surfing
  around your weblog posts. In any case I will be subscribing on your rss feed and I am
  hoping you write once more soon!

 25. After checking out a number of the blog articles on your site, I seriously like your way of writing a blog. I book marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Take a look at my web site as well and let me know how you feel.

 26. I blog often and I really appreciate your content. This great article has truly peaked my interest. I will book mark your site and keep checking for new information about once per week. I opted in for your RSS feed too.

 27. Howdy! This post could not be written much better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I will send this post to him. Fairly certain he will have a great read. Thank you for sharing!

 28. After looking into a handful of the blog posts on your blog, I really appreciate your way of writing a blog. I added it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit my web site as well and let me know your opinion.

 29. An intriguing discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to write more about this subject, it may not be a taboo matter but typically folks don’t talk about such topics. To the next! Best wishes!!

 30. You are so interesting! I do not believe I’ve read through anything like this before. So great to discover somebody with unique thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with some originality!

 31. My husband and i have been now excited Edward could round up his web research with the precious recommendations he obtained through the web site. It is now and again perplexing to simply find yourself offering information most people might have been trying to sell. And we all realize we have got you to thank because of that. Those explanations you’ve made, the easy blog menu, the friendships you will aid to engender – it’s got most astonishing, and it’s really assisting our son and the family recognize that this article is interesting, which is certainly tremendously vital. Thank you for everything!

 32. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. It’s always exciting to read through articles from other authors and use a little something from other web sites.

 33. The very next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me just as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I genuinely thought you’d have something interesting to say. All I hear is a bunch of moaning about something that you could fix if you weren’t too busy searching for attention.

 34. I simply wanted to write a simple remark to be able to express gratitude to you for all of the lovely tips and hints you are posting at this site. My time consuming internet research has now been recognized with good concept to share with my friends and family. I would repeat that we site visitors actually are very much fortunate to dwell in a magnificent network with so many wonderful professionals with valuable strategies. I feel rather privileged to have discovered your web page and look forward to many more amazing minutes reading here. Thanks once more for all the details.

 35. I and my guys ended up studying the good solutions on the website while the sudden came up with a terrible feeling I never thanked you for those techniques. The women are already as a consequence happy to read through them and have in effect simply been making the most of those things. I appreciate you for simply being quite considerate and then for selecting variety of excellent useful guides most people are really needing to discover. My honest apologies for not expressing appreciation to you sooner.

 36. I will immediately take hold of your rss as I can not
  in finding your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Please permit me recognize in order that I may just subscribe.
  Thanks. 3aN8IMa cheap flights

 37. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger,
  and I was curious about your situation; we have developed some
  nice methods and we are looking to swap methods with others, why not shoot me an email if interested.

  y2yxvvfw cheap flights

 38. Thanks for each of your work on this blog. My aunt takes pleasure in participating in research and it’s easy to see why. All of us know all concerning the compelling ways you convey advantageous information via this website and encourage participation from other people about this theme and our daughter is studying a lot of things. Enjoy the remaining portion of the new year. You have been conducting a useful job.

 39. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due
  to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 40. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum
  it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your
  blog. I as well am an aspiring blog blogger but
  I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for novice blog writers?
  I’d really appreciate it.

 41. I’ve been surfing on-line more than three hours today,
  yet I by no means discovered any attention-grabbing article like
  yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all site owners
  and bloggers made good content as you probably did, the web will probably be much more helpful than ever before.

 42. I actually wanted to jot down a small message so as to appreciate you for these splendid tips and tricks you are placing on this website. My time intensive internet look up has finally been rewarded with extremely good facts and techniques to talk about with my friends. I ‘d claim that we readers are undeniably fortunate to live in a notable site with very many wonderful individuals with useful hints. I feel quite fortunate to have come across your entire site and look forward to many more enjoyable times reading here. Thank you once more for all the details.

 43. I wish to voice my gratitude for your kindness supporting persons that need help on in this content. Your very own dedication to getting the solution all through became pretty invaluable and have in every case helped associates just like me to realize their pursuits. The insightful help and advice can mean a whole lot to me and additionally to my office colleagues. Warm regards; from all of us.

 44. Hey would you mind letting me know which
  hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I
  must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
  Thank you, I appreciate it!

 45. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate
  to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google
  account. I look forward to fresh updates and will share this website
  with my Facebook group. Talk soon!

 46. I have to point out my admiration for your kindness for individuals who have the need for assistance with that topic. Your very own dedication to getting the solution around came to be exceedingly significant and have always helped women just like me to get to their ambitions. Your new warm and helpful instruction indicates a great deal a person like me and a whole lot more to my office workers. Best wishes; from everyone of us.

 47. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!|

 48. That is the precise blog for anybody who desires to find out about this topic. You notice so much its virtually hard to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 49. When I initially commented I appear to have clicked the
  -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment
  is added I get four emails with the exact same
  comment. There has to be a way you can remove me from that service?
  Appreciate it!

 50. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nevertheless I am experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 51. I抦 impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very pleased that I stumbled across this in my seek for one thing relating to this.

 52. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this website. I am hoping to view the same high-grade blog posts by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now 😉

 53. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you so much, However I am experiencing problems with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it. Is there anyone else having the same RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

 54. I blog frequently and I truly appreciate your information. The article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new details about once a week. I opted in for your RSS feed as well.

 55. Hello, There’s no doubt that your site might be having internet browser compatibility issues. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Aside from that, great site!

 56. Hi there! This article could not be written much better! Reading through this article reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I’ll forward this information to him. Fairly certain he will have a great read. Many thanks for sharing!

 57. A motivating discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually people do not talk about these issues. To the next! Many thanks!!

 58. Right here is the perfect web site for everyone who hopes to understand this topic. You realize a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic which has been written about for ages. Excellent stuff, just great!

 59. After I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I get 4 emails with the exact same comment. There has to be a means you can remove me from that service? Thanks a lot!

 60. The next time I read a blog, I hope that it doesn’t fail me as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read, however I really believed you would probably have something helpful to say. All I hear is a bunch of crying about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 61. May I simply say what a relief to discover somebody who actually knows what they’re talking about on the web. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More and more people should read this and understand this side of the story. It’s surprising you aren’t more popular because you definitely possess the gift.

 62. I seriously love your site.. Great colors & theme. Did you make this site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very own website and would love to learn where you got this from or what the theme is called. Thank you!

 63. Hello! I could have sworn I’ve visited this web site before but after looking at a few of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely pleased I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 64. I was pretty pleased to discover this page. I need to to thank you for ones time due to this fantastic read!! I definitely savored every little bit of it and I have you saved to fav to look at new information in your blog.

 65. Hi there! This article could not be written much better! Going through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I am going to forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 66. After going over a handful of the blog articles on your blog, I seriously like your way of writing a blog. I added it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please check out my website as well and let me know how you feel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.