Moving to Chandler

Er was even een paar weken radiostilte omdat we het ineens nogal druk kregen. We hadden al langer besloten dat het huis waarin we woonden prima was voor de eerste opstart maar dat we daarna op zoek wilden gaan naar een andere woning. Vooral omdat we in een studentenbuurt woonden en regelmatig geluidsoverlast hadden. Ons huurcontract liep af op 1 augustus dus daarvoor moesten we iets anders gevonden hebben. We waren al langer Zillow (soort funda) aan het afstruinen. Maar in mei besloten we we vast eens te gaan kijken bij wat huizen om ons verder te oriënteren. Vrijwel iedere makelaar die we belden gaf aan dat we geen bezichtiging konden plannen als we niet binnen twee weken konden verhuizen. We hebben onze zoekstrategie daarom iets aangepast en toen ging het snel….. heel snel!

De huizenmarkt hier in Phoenix is een gekkenhuis. Huizenprijzen stijgen en de vraag naar een koopwoning is groot. Omdat huren minder gunstig is dan kopen en het vertrouwen in de woningmarkt beetje bij beetje herstellende is, kiezen starters en mensen die in de crisis hun huis zijn verloren weer vaker voor het aankopen van een woning. Daarnaast loopt het tegen de zomer aan en zoeken studenten, die aan de University of Arizona dan wel Arizona State University gaan studeren, een huis. In plaats van een kamer te huren, kiezen studenten er hier vaak voor om met een groepje een huis te huren waarin ieder een kamer neemt en er een gezamenlijke ruimte is (woonkamer en tuin). Hoe dan ook is het resultaat van de toenemende vraag dat zowel koop- als huurhuizen op de markt komen en er daarna ook weer vrij snel vanaf zijn (vooral huizen in het middensegment). In deze markt moesten wij dus op zoek naar een ander huis. Met twee kindjes wilden we het er niet op aan laten komen om te wachten tot het laatste moment. Daarom hebben we ervoor gekozen om, als we iets vonden dat naar onze zin was, te accepteren dat we mogelijk dubbele huur moesten betalen. Op die manier konden we in ieder geval bezichtigingen plannen.

Nadat we meerdere huizen gezien hadden, kwamen we bij een huis waar we allebei meteen een goed gevoel bij hadden. Maar met ons nog een hele hoop meer mensen. Uiteindelijk hebben ze ons gekozen als nieuwe huurders (wij denken dat mijn super leuke grappen de doorslag hebben gegeven ;)).We konden per 1 juni ons nieuwe huis in dus dat zou betekenen dat we twee maanden dubbele huur zouden hebben. Normaal gesproken moet een landlord hier wachten met het huis op de markt te zetten tot de huurder eruit is. We hebben daarom tegen onze oude landlord gezegd dat hij het huis direct op de markt mocht zetten mits hij het contract eerder wilde ontbinden als hij nieuwe huurders zou vinden. Op die manier gaven we hem de kans om een gat tussen ons en nieuwe huurders te voorkomen en konden wij eerder ontbinden. Een week voordat we de sleutel kregen van ons nieuwe huis, belde de makelaar van onze oude landlord dat hij mensen had gevonden die het huis graag wilden zien en er binnen een week in wilden. Na een paar spannende dagen kregen we het bericht dat het rond was. We moesten in twee dagen tijd verhuizen om daarna alles zo snel mogelijk schoon te maken en op te leveren. Daarnaast moest Floris een dag na de oplevering van ons oude huis een week lang naar een congres in Minneapolis. Dat was best even pittig met die twee kleine meisjes die niet echt zin hebben in verhuizen en opruimen. Lieve had ook moeite met wennen aan het nieuwe huis en had de eerste paar nachten nachtmerries waarvan ze meerdere keren per nacht schreeuwend wakker werd. Maar inmiddels is de rust wat teruggekeerd, wonen we heerlijk en hebben we geen enkele dag dubbele maandlasten gehad.

Waar we wonen
Ons nieuwe huis staat in Chandler. Dit is een stad in het buitengebied (suburb) van de Phoenix Metro area en ligt ten zuiden van Tempe waar we eerst woonden. Chandler is volgens de website www.niche.com de nummer 1 beste buitengebieden om te leven in Phoenix area en nummer 2 in heel Arizona. De stad is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als Amsterdam maar heeft iets minder dan 1/3 zoveel inwoners (op basis van gegevens op wikipedia). Wat mij verder opvalt is dat Chandler fietsvriendelijk is. Eerder moest ik regelmatig stukken over de stoep fietsen, nu zijn er overal nette fietspaden. Floris moet nu wel een stuk langer naar zijn werk fietsen. Maar hij vindt dat fijn (ik snap daar niets van). Hij kan wel hele grote stukken over Canal Trails rijden. Dat zijn multifunctionele paden waar je niet met auto’s mag komen. Je rijdt dan heerlijk rustig langs het water (vandaar Canal Trail) zonder last te hebben van heel veel verkeer. Hieronder een foto van een dergelijke trail.

Inmiddels wonen we nu een paar weken in ons nieuwe huis en het is fijn wonen. Het enige minpuntje is dat onze buurvrouw een miljard katten heeft. Theoretisch gezien zijn ze niet van haar en zijn het zwerfkatten die zij te eten geeft. Maar je snapt: die beesten zitten de hele dag bij haar huis te chillen en lopen de halve dag door onze tuin om onze tuinmeubels als kattenbak te gebruiken. Echt goor! Ik heb nu van die kastjes gekocht waar een hoge piep in zit. Dat vinden ze niet fijn (en ik dus wel). Daarnaast heb ik op onze schutting spikes gezet zodat ze er niet meer op kunnen springen. Hopelijk helpt dat.

Benieuwd hoe we wonen? Check dit filmpje 🙂

 

 

 

46 gedachtes over “Moving to Chandler

 1. Hi lieverds,

  Wat super leuk om te lezen en onwijs leuk filmpje. Wat een heerlijk huis hebben jullie! Leuk om te zien en om jullie allemaal weer even te zien ❤ nog eventjes en we zien jullie weer in het echt, zin in!

  Heel veel ❤ Reinier, Nathalie en Jinthe

 2. I am the proprietor of JustCBD Store brand (justcbdstore.com) and am aiming to develop my wholesale side of company. I really hope that someone at targetdomain give me some advice 🙂 I considered that the most suitable way to accomplish this would be to talk to vape companies and cbd stores. I was really hoping if anyone could recommend a reputable web-site where I can get Vape Shop B2B Database I am already checking out creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the most ideal choice and would appreciate any support on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Suggestions?

 3. I am the manager of JustCBD label (justcbdstore.com) and I am currently aiming to broaden my wholesale side of business. I am hoping someone at targetdomain give me some advice 🙂 I considered that the best way to do this would be to talk to vape shops and cbd retail stores. I was hoping if someone could suggest a reliable web-site where I can buy Vape Shop Business Marketing Data I am presently examining creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the most suitable solution and would appreciate any guidance on this. Or would it be much simpler for me to scrape my own leads? Ideas?

 4. I’m the co-founder of JustCBD Store brand (justcbdstore.com) and I’m presently aiming to develop my wholesale side of company. I am hoping someone at targetdomain can help me 🙂 I thought that the very best way to accomplish this would be to reach out to vape stores and cbd retail stores. I was really hoping if anybody could recommend a reliable web-site where I can get Vape Shop Business Lists I am currently considering creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the very best choice and would appreciate any guidance on this. Or would it be simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

 5. I’m the co-founder of JustCBD brand (justcbdstore.com) and I’m presently looking to expand my wholesale side of business. I am hoping someone at targetdomain is able to provide some guidance . I thought that the very best way to do this would be to connect to vape shops and cbd stores. I was really hoping if someone could suggest a reputable web site where I can buy Vape Shop B2B Sales Leads I am presently reviewing creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the most suitable option and would appreciate any advice on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Suggestions?

 6. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who has been doing a little research on this. And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this matter here on your web page.

 7. Aw, this was a very nice post. Spending some time and actual effort to create a superb article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

 8. I blog quite often and I really appreciate your content. This great article has truly peaked my interest. I will take a note of your website and keep checking for new details about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

 9. I blog frequently and I truly thank you for your information. This great article has truly peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your RSS feed too.

 10. After checking out a few of the blog articles on your blog, I really like your way of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Take a look at my web site as well and tell me what you think.

 11. I’m excited to find this great site. I want to to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every part of it and I have you bookmarked to check out new stuff in your site.

 12. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I genuinely believed you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of crying about something you could fix if you were not too busy searching for attention.

 13. We’re writing to invite factor66.nl t᧐ join AllVapeBrands.ϲom

  AllVapeBrands.com is the top rated consumer vape market рlace ԝherе you wiⅼl find the most popular vape gear
  suh as vape mods, vape tanks аnd coils аnd
  vape juices from thе bet vape brands including Country
  Clouds, Kustom byy Elysian аnd Tobacco Series bу Brewell MFG and
  vape shops ѕuch ɑs The Eliquid Boutique.

  AllVapeBrands.ϲom was established ᴡith the aim οf bringing aⅼl tһe numbeг one vape
  companies, vape hardware and e-liquid companies іn a centralised network ᴡһere
  infividuals cаn pick and choose betweеn a variety of brand
  names aand suppliers.

  Ꮋow it Ꮤorks – For Vendors

  Simply register ɑnd await yoսr shop to get authorized.

  Oncе you аre approved, yⲟu can commence to list еach ⲟne off yoսr vape gooԀs.

  Wait f᧐r uss to approve your products.

  Օnce yоur store is live, yօu wіll be capable
  to geet οrders fromm clients. Үߋu wil alѕߋ һave thе chance tߋ get messages directly νia your internal vape shop web
  ρage.

  Үou have absolute control over y᧐ur product listings.
  Ꭼither уou cаn ѕend customers straight tο yyour vape store οr you ϲɑn select for the
  ordsers tⲟ go ѵia ⲟur company. We wіll then pay
  yoᥙ alⅼ tһe generate revenue ⅼess transaction charges ɑnd our commission.

  Ꮃhy Choose Uѕ – Foг Sellers

  Bеgin Selling Immediately: we have Ԁone аll the leg wоrk by creating ɑnd optimising our vape marketplace.

  Ꭺll үou һabe to do is register ɑnd start
  to list your vape goods. Oncce ү᧐ur products аre
  live, thy wilⅼ start receiving views fгom the outset.

  Affordable: уou do not neеd to invest in a domain name, hosting or
  Ѕ.E.O аnd advertising. We haνe Ԁone thіѕ alll
  fօr you. All you havе to Ԁ᧐ is register, get authorized
  bby ᥙs and begin to list your products.

  Ԝhy Choose Uѕ – Forr Buyers

  Extensive Choice аnd Affordable: Aѕ a vaper, youu will have thhe opportunity to purchase thousands off leading
  е-juice and vape mod brands frօm confirmed sellers аnd vape shops fгom all over tһe whole worlԀ
  directly οn ouur online site.

  Low Pricеs: Find thee best bargains fгom leading
  vape stores ɑnd e-liquid brand names.

  Dylan

  Alll Vape Brands – Ꭼ-Juice Marketplace

 14. Next time I read a blog, I hope that it won’t disappoint me just as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, but I actually believed you would have something useful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 15. I really love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you make this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal blog and want to find out where you got this from or what the theme is named. Kudos!

 16. An interesting discussion is worth comment. There’s no doubt that that you should write more about this subject, it may not be a taboo subject but usually people don’t talk about such subjects. To the next! Many thanks!!

 17. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who has been doing a little homework on this. And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your web site.

 18. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am going through difficulties with your RSS. I don’t understand why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting the same RSS problems? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 19. An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to write more on this subject, it may not be a taboo matter but usually people do not discuss such topics. To the next! Kind regards!!

 20. Next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read, but I really believed you would have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something that you could possibly fix if you weren’t too busy searching for attention.

 21. Hello there! I could have sworn I’ve visited this web site before but after browsing through some of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely pleased I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back often!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.